Schieten we door in onze behoeftes?

In de westerse wereld vinden we dat we de beste normen en waarden hebben. Juist, dat vinden we zelf. Wat ik me afvraag, of we niet doorschieten in onze behoeften.

Neem seksspeeltjes, jaren geleden was het nog taboe, tegenwoordig hoor je zelf overdag al radioreclames en zie je ook op de vroege uurtjes al reclame van grote online seksshops.

Aan de ene kan laten we een woke cultuur ontstaan waardoor polarisatie aan de orde van de dag is en verschillende groeperingen binnen de maatschappij tegen elkaar opgezet worden. Aan de andere kant kennen we meer vrijheid dan ooit en lijkt niks meer te gek.

Als voorbeeld neem ik een mega masturbator. Een wat? Een mega masturbator is eigenlijk een vrouwelijk object om bij tijd en wijle in te kunnen penetreren. Een deel van het lichaam (meestal een vrouw) met alleen de intieme delen. Hoe groot kan het contrast zijn? Aan de ene kant willen we af van het feit dat vrouwen als lustobject worden gezien, aan de andere kant wordt er speelgoed voor mannen gefabriceerd dat vrolijk verder gaat met het neerzetten van oud stereotype; namelijk de vrouw als lustobject. 

Aan de andere kant kun je natuurlijk zeggen dat, als er dan iets als seksueel object neergezet moet worden, dat het dan maar beter een soort (halve) pop moet zijn, bijvoorbeeld een mega masturbator. Wil je een betere wereld en toch een toy dat in je behoefte voorziet zonder dat het een stereotype illustreert? Hou het dan simpel en koop gewoon een masturbator. Eigenlijk gewoon een soort zaklamp met een gat er in :). My 2 cents… 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *